Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam Online

Kehadiran perbankan internet Bank Islam dan aplikasi GO by Bank Islam sangat memudahkan setiap transaksi untuk memenuhi keperluan harian pelanggan.

Melalui GO by Bank Islam, Anda boleh melakukan banyak transaksi, daripada topup, pindahan wang, pembayaran bil bulanan dan mengetahui sejarah wang masuk dan keluar.

Setiap transaksi pemindahan wang boleh berjaya dilakukan bila TAC atau SMS i-Acces Code telah diterima dan di masukkan ketika proses transaksi dibuat.

Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam

Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam

Pernah tak bila Anda nak pindahkan wang pun Anda nak membuat pembayaran ataupun anda nak membuat apa apa transaksi Bank Islam secara online. Dekat bahagian pengesahan transaksi ni dia akan keluar paparan ataupun status seperti ini:
Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam

Sekiranya anda pernah atau sedang mengalami masalah macam ni, Anda jangan risau sebabnya dalam artikel ini kami akan tunjukkan kepada Anda cara untuk Anda aktifkan fungsi Go Secure Bank Islam.

Untuk maklumat Anda semua Go Secure Bank Islam ni bertujuan untuk menggantikan SMS TAC ataupun SMS i-Acces Code daripada Bank Islam, dan cara untuk Anda aktifkan fungsi Go Secure ni adalah, langkah yang pertama:

  1. Pastikan Anda dah pun install aplikasi Go by Bank Islam terlebih dahulu.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  2. Sekiranya Anda dah siap Install aplikasi tersebut, anda perlu log masuk kedalam aplikasi Go by Bank Islam.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  3. Di paparan utama dekat aplikasi Go ni, anda perlu klik dekat bahagian Menu.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  4. Seterusnya anda perlu klik pada bahagian Settings.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  5. Kemudian dekat sini anda perlu klik dekat bahagian Go Secure.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  6. Seterusnya anda perlu masukkan Nombor IAC untuk anda aktifkan fungsi Go Secure.
  7. Nombor IAC ni dia akan hantarkan kepada anda melalui SMS, jadi anda semak SMS anda dan anda perlu salin semula Nombor IAC anda terima tu dekat bahagian yang disediakan.
  8. Lepas anda dah siap anda perlu klik dekat bahagian icon Right.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  9. Dan secara automatik dia akan keluar paparan macam ni.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  10. Lepas anda ah aktifkan fungsi Go Secure barulah anda boleh melakukan transaksi bank islam seperti biasa. Untuk membuat transaksi Bank Islam kami sarankan anda gunakan Website Bank Islam.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  11. So bila anda membuat transaksi ataupun melakukan pemindahan wang dekat bahagian pengesahan transaksi ni Bank Islam Biz dia Anda perlu membuat pengesahan melalui Go Secure dan bukannya melalui IAC. Jadi untuk membuat pengesahan melalui Go Secure ni melalui Go by Bank Islam.
  12. Oke dekat sini anda tak perlu Log masuk akaun bank islam anda perlu klik dekat bahagian Go Secure. Kemudian Anda perlu salin semula Nombor yang dipaparkan tu dekat bahagian yang tersedia. Lepas tu dah siap anda klik pada tanda Right.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  13. Dan anda klik Done. Seterusnya dekat website Bank Islam statsu Transaction dahpun berjaya dan bertukar kepada Successful.
    Cara Aktifkan Fungsi GO Secure Bank Islam
  14. Maksudnya anda dahpun berjaya membuat pindahan wang menggunakan website Bank Islam Biz.

Simple kan cara untuk anda aktifkan Go Secure dan cara untuk anda membuat pengesahan melalui Go Secure. Baca juga cara bayar bil Astro guna Bank Islam online banking.

Soalan Lazim

Soalan lazim di bawah ini mungkin boleh bantu Anda.

1. Kenapa bank islam saya tak boleh transfer ke acc bank islam saya yg satu lagi? Dia kata transaction not permitted lepas tu kadang dia kata restricted to withdrawl, boleh tolong saya tak?

Yang tu kami tak pasti jugak anda, kami rasa elok anda call customer service Bank Islam.

2. Kalau tak boleh log in go bank islam macam mana?

Mungkin aplikasi GO by Bank Islam tengah problem sekarang ni. Sila cuba lagi.

So kami rasa setakat itu sahaja perkongsian kami untuk artikel kali ini, semoga artikel ini dapat membantu anda semua.