Apps Buat Duit Tanpa Modal Bantuan RM300 Setiap Bulan

Anda pernah dengar tak pasal Bantuan e-Wallet RM300? Betul lah tu, dia punya nama lain Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor, atau pendek dia BINGKAS.

Benda ni memang buat hidup Anda jadi lebih senang sikit, especially bila kewangan tengah tight.

Jadi, ni ada cara nak apply e-Wallet RM300 ni, tak payah pening-pening kepala.

Kelebihan e-Wallet RM300

Beberapa kelebihan e-wallet RM300 untuk rakyat:

  • Boleh Gunakan di Kedai dan Pasaraya Berdaftar: Senang, kan? Anda boleh guna e-Wallet ni kat kedai atau pasaraya yang daftar dengan sistem e-Wallet ni.
  • Belanja Tanpa Tunai: Lupa nak bawa duit tunai? Takpe, guna je e-Wallet.
  • Dapat RM300 Setiap Bulan: Setiap bulan Anda boleh belanja sehingga RM300.
  • Tak Payah Risau Baki: Kalau tak habis belanja, takpe. Baki tak akan dibawa ke bulan depan punya, jadi Anda tak payah fikir sangat.
  • Tambah Nilai Automatik Setiap Bulan: Tak payah risau nak tambah nilai sendiri. Setiap bulan, nilai e-Wallet Anda akan tambah sendiri hingga RM300.

Cara Daftar e-Wallet RM300

Okay, sekarang ni, aku nak share cara nak daftar e-Wallet RM300 ni. Mudah je:

  1. Daftar Online: Anda boleh pergi laman web rasmi BINGKAS untuk daftar online. Klik sini untuk daftar.
  2. Sediakan Dokumen Sokongan: Jangan lupa sedia dokumen-dokumen penting macam Kad Pengenalan, salinan gaji, atau apa-apa dokumen yang perlu untuk buktikan kelayakan Anda.

App SELANGKAH

Aplikasi Selangkah ni membantu pengguna untuk bergerak dalam keadaan baru selepas wabak, dan dia punya banyak benda best yang dia tawarkan.

Contohnya, dia boleh connect Anda dengan program-program kesihatan awam yang disediakan oleh Kerajaan Negeri Selangor macam ujian saringan yang dibiayai, vaksinasi, dan juga bantuan duit, bantuan kesihatan mental.

Ada satu lagi ciri baru yang bagus, iaitu fungsi Selangor Saring yang membolehkan pengguna menjalani program saringan kesihatan yang dibiayai oleh Kerajaan Negeri Selangor.

  1. Anda kena buka Google Play Store kat telefon android Anda.
  2.  Gunakan kotak carian dan taip Selangkah.
  3. Pilih aplikasi Selangkah yang muncul dalam senarai hasil carian.
  4. Tekan butang Pasang untuk memulakan proses muat turun.
  5. Biarkan aplikasi muat turun sehingga selesai. Pastikan ada sambungan internet yang stabil.
  6. Selepas proses muat turun selesai, tekan butang Buka untuk membuka aplikasi.
  7. Kalau Anda belum mendaftar, bolehlah daftar akaun baru. Kalau dah ada akaun, log masuk je.
  8. Pastikan Anda terima semua syarat dan syarat penggunaan aplikasi.
  9. Isi maklumat peribadi yang diperlukan dan lengkapkan proses pengesahan.
  10. Bila Anda dah masuk aplikasi, gunakan fungsi Selangor Saring untuk mohon bantuan kesihatan dan layanan lain yang ditawarkan.

Dengan ikut langkah-langkah di atas, Anda boleh senang je download aplikasi Selangkah untuk dapatkan bantuan RM300 dari Kerajaan Negeri Selangor.

So, itulah cara nak apply Bantuan e-Wallet RM300 ni. Senang kan? Jangan lupa share dengan kawan-kawan yang mungkin perlukan bantuan macam ni.

App Buat Duit Tanpa Modal

Apa yang boleh dilakukan semasa memegang smartphone? Tentunya kebanyakan dari Anda hanya menggunakannya sebagai media komunikasi dan hiburan untuk menghabiskan percutian atau masa lapang.

Sebenarnya Anda boleh melakukan perkara yang lebih produktif dengan telefon bimbit.

Adakah Anda tahu bahawa di zaman moden seperti hari ini ada apps buat duit tanpa modal?

Sekiranya Anda tidak tahu, nampaknya Anda sikit ketinggalan zaman, walaupun terdapat banyak aplikasi Android yang menghasilkan wang sebenar.

Daripada hanya membuka Facebook atau YouTube, yang menggunakan pakej kuota, lebih baik membuka aplikasi menjana duit dari Playstore sehingga Android Anda dapat memberikan duit tambahan.

Bagi Anda yang mencari maklumat tentang bagaimana menjana wang tanpa modal melalui telefon Android, kami akan memberikan sikit maklumat yang mungkin berguna mengenai cara menjana wang dari internet menggunakan apps Android. Berikut merupakan senarai apps yang boleh menjana duit dengan cepat.

Cubalah apps menjana wang ini agar hobi bermain smartphone boleh menjadi bisne online. Di bawah ini kami telah menyemak senarai apps penjana duit terbaik.

appKarma Rewards & Gift Card

appKarma Rewards & Gift CardsAppKarma adalah aplikasi popular untuk menjana wang di Malaysia.

Pelbagai tugas ditawarkan untuk penggunanya, seperti memuat turun aplikasi, membuka apps secara berkala, Karma Quizzez, install apps, dan mencari rujukan (refferal). Pembayaran AppKarma melalui Paypal.

Foap

FoapSekiranya Anda sangat menyukai gambar (ambil gambar), apps Foap sesuai untuk Anda. Tidak seperti yang lain, Foap akan membayar setiap foto yang Anda muat naik, semakin bagus gambarnya, semakin besar ganjaran yang diberikan kepada Anda.

Setiap gambar yang diluluskan oleh Foap akan mendapat $5. Jadi, semakin rajin Anda memuat naik foto, semakin banyak duit yang Anda dapat.

Tetapi pastikan semua gambar yang dimuat naik adalah gambar Anda sendiri.

WHAFF Reward

Whaff RewardAplikasi Whaff Reward adalah salah satu aplikasi yang dapat menjana duit dengan jumlah muat turun di Google Play cukup banyak.

Dalam aplikasi tersebut Anda akan diberi sejumlah tawaran pekerjaan yang dapat Anda lakukan seperti bermain game, memuat turun, atau tugas lain yang dapat dikatakan cukup sederhana.

Jumlah pembayaran untuk setiap tugasan berkisar antara $0.1 hingga $1 yang akan bergantung pada negara dan pekerjaan yang dilakukan. Selain itu ada bayaran tambahan sekiranya berjaya menyelesaikan tawaran premium.

Setelah mencapai jumlah pengeluaran minimum, tiga kaedah akan disediakan untuk pengeluaran gaji.

Yang pertama boleh ditarik menggunakan Pyapal, yang kedua dapat diambil dalam bentuk kredit telefon dan yang terakhir juga dapat ditukar dengan Google Play, Steam, iTunes, dan banyak lagi.

Cash for Apps

Cash for AppsDalam apps ini (Cash for Apps) Anda hanya boleh memuat turun, bermain dan install apps tertentu yang akan disediakan untuk Anda.

Jumlah point yang diberikan akan dinilai cukup tinggi, iaitu $1 berbanding 300 point.

Anda akan diberi kemudahan untuk mendapatkan point ini kerana setiap tugas akan diberi 40 hingga 400 mata.

Kemudian, setelah memenuhi pilihan minimum pengeluaran akan diberikan pengeluaran melalui Amazon, Best Buy, Google Play, dan iTunes.

Cash Gift

CashNGiftsCash Gift apps memberikan sejumlah duit yang sangat besar untuk setiap pengguna dan berita baiknya adalah pengeluaran minimum duit yang ditentukan juga tidak terlalu besar, yang hanya sekitar $3 sahaja. Jadi, sekiranya Anda rajin melakukan tugas Anda akan mendapat duit cukup banyak.

Di samping itu, waktu untuk mengeluarkan wang ke dalam akaun Paypal agak cepat, biasanya hanya dalam satu hari.

Setiap tugas yang dilakukan akan diberi ganjaran dalam bentuk point di mana 1000 point sama dengan $1.

Anda hanya perlu menyelesaikan tugas mudah seperti mengerjakan task, memasang apps, dan melihat iklan.

Cashpop

Cashpop

Cashpop adalah apps terbaik untuk mendapatkan duit di internet dengan mudah.

Untuk mendapatkan wang, Anda mesti menyelesaikan misi, mengikuti event, dan invite pengguna untuk memainkan apps cashpop.

Misi yang disediakan oleh apps Cashpop termasuk memuat turun apps dan menonton video. Misi ini tentunya sangat mudah dan dapat dilakukan oleh sesiapa sahaja.

Pertukaran hadiah bukan hanya dalam bentuk duit tunai, tetapi juga boleh ditukar dengan kredit, tiket pawagam, pakej internet dan banyak lagi.

Make Money

Buat Duit Dengan Apps

Make Money adalah apps percuma untuk menjana duit dengan mudah dan cepat.

Beberapa tugas mesti dilakukan untuk mendapatkan kredit, iaitu memuat turun apps, menonton video, menyelesaikan tinjauan, dan banyak lagi.

Apabila tugas selesai, Anda akan mendapat kredit yang dapat ditukar dengan duit tunai.

Kredit minimum boleh ditukar dengan 5000 atau setara dengan 5 dolar.

Pembayaran pada apps Make Money hanya boleh dilakukan melalui PayPal.

Sebelum memainkan apps buat duit tanpa modal ini, pastikan terlebih dahulu Anda mempunyai akaun PayPal untuk dapat membuat pengeluaran.

Cukup mudah bukankah cara jana duit dari smartphone? Cubalah satu persatu dari aplikasi menjana wang diatas daripada Anda hanya membuka internet tanpa tujuan yang jelas dan semoga maklumat diatas boleh menjadi salah satu cara buat duit dari rumah.