Cara Install Daftar Aplikasi GO by Bank Islam Aktifkan

Bank Islam sentiasa memudahkan pelanggan menjalankan transaksi dan aktiviti kewangan dalam talian. Bank Islam menyediakan perkhidmatan perbankan aplikasi GO by Bank Islam. Anda boleh menggunakan aplikasi GO by Bank Islam sebab menawarkan banyak manfaat.

Hari ini kami akan kongsikan cara untuk install dan daftar aplikasi GO by Bank Islam. Jadi kepada mereka yang nak mendaftar aplikasi GO by Bank Islam tapi dalam masa yang sama Anda tak ingat dan tak yakin untuk membuat sendiri, anda boleh follow step yang akan kami tunjukkan dalam artikel ini. Kami harap artikel ini dapat membantu anda semua.

Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam

Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam

Sebelum anda mendaftar aplikasi GO by Bank Islam, anda mestilah mempunyai akaun bank islam dan dah pun mendaftar internet banking Bank Islam.

  1. Untuk permulaan anda perlu ke Playstore.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Online Banking
  2. Kemudian anda perlu buat carian GO by Bank Islam.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Online Banking Portal
  3. Nanti dekat sini anda Install Aplikasi Go by Bank Islam.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Online Banking Website
  4. So anda tunggu proses Install selesai. Dan seterusnya anda klik Open.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Banking Portal
  5. Kemudian dekat sini anda klik Get Started.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Banking Website
  6. Dekat sini akan dipaparkan Terma dan Syarat, so anda ambil lah masa sekejap tuk baca Terma dan Syarat dia. Lepas dah siap baca lalu anda berstuju, lalu anda klik pada I Agree.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam via Internet Portal
  7. Dan dekat sini anda perlu masukkan User ID Internet Banking Bank Islam anda. Lepas tu anda klik Continue.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam using Banking Website
  8. Dekat sini dia dah paparkan gambar keselamatan dan juga kata kunci untuk Keselamatan Internet Banking anda.
  9. Pastikan gambar serta fasa tersebut adalah betul dan memang milik anda. Barulah anda klik Yes It’s Mine.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam using Banking Portal
  10. Seterusnya anda perlu masukkan Password dan anda masukkan pula IC ataupun Nombor Kad Pengenalan anda ataupun Nombor Passport anda. Dan bila dah siap, anda perlu klik Login.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam guna Banking Website
  11. Seterusnya anda akan dapatkan nombor sms nombor i-Access Code. So anda buka sms anda dan anda masukkan nombor i-Access Code yang anda terima tadi.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam guna Internet Portal
  12. Next, dia akan keluar macam ni dan sekiranya anda nak aktifkan quick touch, seterusnya anda pilih Yes. Kalo anda tak nak, anda klik sahaja No.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam gunakan Internet Portal
  13. Untuk maklumat anda semua, dengan aplikasi GO by Bank Islam ni anda boleh guna untuk transfer, untuk bayar bill, pembelian topup, dan juga anda boleh buat DuitNow QR.
  14. Kalo anda nak buat transfer, anda perlu klik pada bahagian Transfer. Dan untuk pembayaran, anda klik pada Pay. Dan sekiranya anda nak topup, seterusnya anda pilih Topup.
    Cara Install dan Daftar Aplikasi GO by Bank Islam guna Banking Portal

Jadi kami rasa itu sahaja perkongsian cara untuk install dan daftar Apps GO by Bank Islam. Semoga artikel ini bermanfaat bagi anda.

Sekiranya Anda ingin transfer duit guna Bank Islam, Anda boleh ikuti step cara transfer duit melalui aplikasi GO by Bank Islam.

Soalan Lazim

Di bawah ini adalah beberapa soalan lazim mengenai aplikasi Bank Islam.

1. Kalau transfer duit ke bank lain hari itu juga dapat ke, atau kena tunggu beberapa hari?

Iya betul, hari yang sama jugak ye.

2. User ID banking tu macam mane?

User ID tu yang anda dah setkan masa mula-mula daftar bank islam online banking.

3. Kenape saya masuk IC tapi tak boleh?

Anda cuba buat semula ye, maybe sistem bermasalah tu.