Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam Online

Anda pernah tak rasa macam susah nak transfer duit antara akaun bank yang berbeza? Kadang-kadang kena cari nombor akaun yang panjang gila, pastu kena masukkan satu-satu digit tu dalam aplikasi perbankan. Kalau dah letih otak, lagi-lagi kalau terbalik angka, boleh la hantar duit kat orang yang salah.

Tapi jangan risau, sekarang Bank Islam dah ada cara yang lebih mudah dan pantas untuk transfer duit antara akaun bank iaitu dengan DuitNow QR. Apa tu DuitNow QR? Anda mesti tanya.

DuitNow QR ni adalah satu sistem pembayaran digital yang membolehkan Anda transfer duit hanya dengan menggunakan kod QR (Quick Response). Contohnya macam QR code yang Anda selalu scan bila nak masuk restoran atau tempat makan yang lain. Tapi kali ni, Anda tak scan untuk dapatkan menu, tapi untuk transfer duit.

Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam

Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam

Jadi apa ciri-ciri DuitNow QR BE U Bank Islam ni? Pertama, ia adalah cara yang mudah dan pantas untuk transfer duit.

Anda tak payah lagi cari-cari nombor akaun yang panjang tu, cukup scan kod QR yang disediakan, pastu masukkan jumlah yang nak dihantar dan siap! Nak hantar duit ke akaun bank yang berbeza pun boleh.

Kedua, ia selamat dan terjamin. Sistem DuitNow QR ni mempunyai piawaian keselamatan yang tinggi, jadi Anda tak payah risau pasal kebocoran maklumat atau penipuan dalam proses transfer duit.

Ketiga, ia boleh digunakan 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Jadi tak kisah la Anda nak transfer duit pada waktu apa pun, selagi ada internet dan Anda dah ada aplikasi perbankan Bank Islam, Anda boleh gunakan DuitNow QR BE U.

Anda tak payah risau kalau tak pernah guna DuitNow QR sebelum ni sebab kami dah sediakan panduan cara daftar dan aktifkan ciri DuitNow QR BE U.

  1. Pertama sekali, selepas Anda log masuk aplikasi Be U, pada laman utama ini, tekan pada Pocket yang terletak di penjuru kanan bawah.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam
  2. Seterusnya, tekan pada DuitNow QR.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam
  3. Pada laman pendaftaran kali pertama ini, tekan pada Register DuitNow QR yang terletak dibawah.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam
  4. Kemudian, Anda dikehendaki untuk tetapkan had harian transaksi dan kumulatif pada ruangan yang disediakan.
  5. Selepas itu, tekan pada kotak ini sebagai tAnda persetujuan dengan terma dan syarat dari Be U.
  6. Sekiranya sudah selesai, tekan Register Now dibawahnya.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam
  7. Seterusnya, isikan pula Nombor OTP yang diterima melalui SMS pada ruangan ini.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam via App Online
  8. Akhir sekali, ia akan paparkan status pengaktifan DuitNow QR bagi akaun Be U Anda.
    Cara Aktifkan Ciri DuitNow QR BE U Bank Islam via App Online
  9. Selepas ini, sekiranya keluarga atau rakan ingin buat pindahan duit ke akaun Be U Anda, imbas saja Kod QR mereka bagi lakukan pindahan wang tersebut tanpa perlu lagi masukkan nombor akaun Be U.

Dengan mengaktifkan ciri DuitNow QR di aplikasi BE U Bank Islam, Anda kini dapat buat bayaran guna DuitNow QR Bank Islam dengan lebih mudah dan cepat.

Ini adalah cara yang bijak untuk menjimatkan masa dan tenaga, serta memastikan transaksi Anda selamat dan cepat.

Jangan lepaskan peluang untuk mengaktifkan ciri ini sekarang dan alami kemudahan bertransaksi secara online.