Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online

Hari ni kami nak share dengan Anda cara tambah nilai kredit prepaid guna BSN online (myBSN). Ada beberapa langkah mudah yang Anda boleh ikut untuk tambah nilai kredit prepaid Anda dengan lebih mudah.

Kalau Anda pakai prepaid telco, pasti pernah alami kehabisan kredit masa tengah-tengah nak call atau nak mesej. Tapi jangan risau, sekarang ni Anda boleh tambah kredit prepaid Anda secara online tanpa perlu keluar rumah.

Di sini, kami akan tunjukkan cara untuk tambah nilai kredit prepaid menggunakan perkhidmatan BSN online myBSN.

Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online

BSN Online

Anda tahu tak, dulu pelanggan selalu gila beratur kat kaunter BSN untuk buat bayaran dan urusan-urusan lain. Penat je beratur panjang-panjang, lagi-lagi kalau kena tunggu waktu rehat, confirm la jadi bosan.

Tapi sejak BSN mula mengeluarkan perkhidmatan online, semuanya jadi senang sangat. pelanggan boleh buat bayaran, pindah duit dan topup kredit pelanggan semua melalui portal BSN online. Tak payah dah nak beratur panjang-panjang, semua urusan boleh dibuat dari rumah je.

Kami paling suka pasal BSN online ni sebab mudah nak guna. Tapi kalau Anda first time guna, mungkin agak keliru sikit. Tapi jangan risau, BSN dah sediakan tutorial online yang senang nak faham. Anda just ikut je langkah-langkah dia.

Antara perkhidmatan yang kami guna dalam BSN online ni ialah bayar bil elektrik dan air, pindah duit ke akaun lain, tambah nilai kredit dan check baki akaun. Selain tu, ada banyak lagi perkhidmatan yang Anda boleh guna.

Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online

Sebelum Anda tambah nilai kredit prepaid guna bsn online, Anda perlu layari portal rasmi BSN, lepas tu Anda ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Pertama sekali, Anda perlu layari portal myBSN di pautan www.mybsn.com.my
  2. Kemudian, Anda perlu log masuk ke akaun seperti biasa.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online
  3. Pada laman utama ini, tekan pada Tab Menu yang terletak di penjuru atas kiri.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online
  4. Selepas itu, tekan pada Prepaid Reload untuk mula membuat tambah nilai kredit prepaid.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online
  5. Pada bahagian ini, Anda perlu lengkapkan butiran yang diminta seperti jenis Tambah Nilai, Jenis Telco, Jumlah Tambah Nilai dan Jenis Akaun pada ruangan yang disediakan.
  6. Seterusnya, pastikan maklumat yang dipaparkan adalah betul seperti jumlah tambah nilai.
  7. Untuk sahkan transaksi ini, Anda perlu tekan Request TAC dimana Anda perlu tekan Confirm untuk menerima nombor TAC tersebut.
  8. Sekiranya sudah selesai, tekan Submit.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online
  9. Selepas itu, isikan saja nombor TAC yang diterima pada ruangan yang disediakan.
  10. Sekiranya sudah selesai, tekan Submit.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online
  11. Akhir sekali, ia akan paparkan status tambah nilai ini.
  12. Anda diberi pilihan untuk cetak atau simpan resit transaksi ini dengan menekan pada Print Receipt atau Anda juga boleh buat transaksi lain dengan menekan pada Purchase More Prepaid.
    Cara Tambah Nilai Kredit Prepaid Guna BSN Online

Sekarang Anda dah boleh semak baki kredit baru Anda di telefon pintar dan terus guna kredit baru Anda tu untuk call, mesej, dan guna data internet.

Jadi, Anda tak perlu risau lagi kalau kehabisan kredit di saat-saat penting. Dengan BSN online, kita boleh tambah nilai kredit prepaid dengan mudah dan pantas sahaja.

Yang paling best, perkhidmatan online myBSN ni boleh digunakan 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Jadi kalau Anda busy dengan kerja atau hal-hal lain, tak payah risau sebab boleh buat urusan banking Anda bila-bila masa je.

Selain itu, kami juga rasa selamat menggunakan BSN online ni. Kami tak pernah lagi mengalami sebarang masalah yang serius, dan selalu dapat update terkini tentang akaun banking kami.

Soalan Lazim

Di bawah ini adalah beberapa soalan dan jawapan mengenai cara tambah nilai kredit prepaid guna bsn online yang mungkin boleh membantu Anda.

Adakah terdapat caj tambahan yang perlu dibayar untuk menambah nilai kredit prepaid menggunakan BSN Online?

Ya, terdapat caj tambahan sebanyak RM0.50 yang perlu dibayar untuk setiap transaksi penambahan nilai kredit prepaid menggunakan BSN Online.

Bolehkah saya menambah nilai kredit prepaid milik orang lain menggunakan BSN Online?

Ya, Anda boleh menambah nilai kredit prepaid milik orang lain menggunakan BSN Online. Namun, pastikan bahawa Anda memasukkan maklumat yang betul dan sahih bagi mengelakkan sebarang masalah pada masa hadapan.